tilbake pil

Aalborg City Cup 2023

16.Mai - dagen før dagen! Flagget er klart, bunaden er funnet fram, skjortene er strøket, og dressbuksa til far er om mulig enda trangere i livet enn noen gang

Men i motsetning til tidligere år er det ikke bare dress skoene som er pusset for anledningen. Fotballskoene har også fått en siste finpuss. For hundrevis av barn forbereder seg denne dagen både til 17. Mai, men ikke minst 18. Mai hvor det er avspark i flere turneringer i Danmark!

Forrige gang Kristi himmelfartsdag falt på 18. Mai var i 1950.

 

Denne dagen før dagen er det flere av våre klubber som gjennomfører bagasjeinnlevering. Skaphengerne står parkert klar ved klubbhusene og bagger og andre ting som ikke trengs før vi ankommer cupen stues inni.

Men først 17. Mai tog...

Vi krysser Skagerak og kommer oss på plass 

18.Mai, klokken er 07:00. Det står lange køer fra alle bydelene i Kristiansand og inntil fergeterminalen. Det er klart for avreise til cup i Danmark!

Vi ankommer Danmark - landet hvor vindmøller er sjarmerende!

 

Vi har lag som deltar både på Aalborg City Cup på Freja Sportspark sentralt i Aalborg, og Dana Cup Mini på Dana Cups’ enorme fasiliteter i Hjørring.

 

Felles for begge cupen er at det er bredde turneringer som avvikles på et og samme bane-området hvilket er utrolig verdifullt for de klubbene våre som reiser samlet som klubb i større reisefølge, og dermed kan følge med på hverandres kamper og virkelig få bygget bånd på kryss og tvers av både kjønn og årskull, trenere, spillere og ledere.

 

Vi ankommer Hirtshals formiddagen 18. Mai. ca klokken 11:00. Busser står klar merket med lagsnavn i frontruta. Deltakerne fraktes direkte til cupens innsjekksområde for så videre til skolene de skal innkvarteres på.

De tildeles klasserom hvor de for anledningen skal overnatte, luftmadrasser og soveposer rulles ut. De neste dagenes krypinn er klart!

 

Overnatting i klasserom er en del av pakken, disse jentene har funnet seg godt til rette.

Avspark første kamp og lagbyggingen starter

Normalt sett reiser vi ned onsdag før Kristi Himmelfartsdag, men siden dette var 17.Mai ble utreise utsatt med en dag. Dette fører til at ikke så lenge etter ankomst skal noen av lagene straks i ilden. 14:40 er avspark i første kamp. Da er det førstereisguttene til Torridal IL født i 2012 som skal i ilden og som dermed sparker i gang årets Aalborg City Cup for vår del!

 

Det spilles et par kamper torsdag. Hvor de siste har avspark 19:20. Middag/kveldsmat er inntatt hvor karrikylling står på menyen! Alle er mette og tilbake på skolen, og det er nå lagbyggingen virkelig starter. Sosialiseringen underveis i løpet av dagen og på kvelden er fantastisk å beskue! Vennskap skapes og vennskap styrkes! Vi er så privilegerte som får lov til å være med på å legge til rette for at disse minnene blir til!

 

Dag 2, Gruppespillet avsluttes og diskotek på kvelden

Fredag morgen starter tidlig! De første kampene har avspark 08:00. Men før det må vi ha litt frokost, For uten mat og drikke duger disse unge heltene ikke! Med frokosten inntatt kommer kampene på løpende bånd. Mellom to og tre kamper skal spilles i dag og gruppespillet skal dermed avgjøres.

I Aalborg City cup er sluttspillet satt opp slik at plasseringen i gruppespillet avgjør hvilke nivå du møter lag på videre i sluttspillet. (For eksempel møter 3. plassen i gruppa 3. plasser i de andre gruppene)

Det fine med dette er at alle lagene møte jevnbyrdig motstand på sitt eget nivå i sluttspillet og dermed reiser hjem med gode oppgjør og resultater i sekken. Det som gjør det utfordrende, er at om du har ambisjoner om å reise hjem med den største pokalen så kan du ikke ha en dårlig kamp i gruppespillet.

Når fredagens kamper er ferdig inntas middag/kveldsmat, spagetti bolognese står på menyen. Men ikke mer enn at maten er inntatt så ryddes spisehallen. Det skal klargjøres til kveldens diskotek. Et av høydepunkt hvor spillerne som ønsker får mulighetene til å treffe spillere fra de andre lagene i den fineste finstasen de har pakket med seg.

Her treffes deltakere fra Norge, Danmark, Sverige, Tyskland, Nederland, Belgia osv…

De tøffeste tør kanskje gå bort å snakke med den gutten/jenta de har oppdaget og fått et godt øye til ute på sletta tidligere på dagen?

Diskoteket varer fram til klokken 22:30. Da venter luftmadrasser og soveposen.

For på lørdagen er en viktig dag. Da avvikles finaler og plasseringskamper.

Dag 3, Plasseringsspill, finaler og FairPlay

Godt samhold på sletta! Her feirer spillere fra G15 og G11 sistnevntes siste seier!

Som nevnt tidligere kan de lag som har hatt et litt tøft gruppespill nå møte lag som har hatt det like tøft og dermed kan begge lag få en god avslutning på turneringen. Men like fullt kan kampen om 21. og 22. plassen føles like betydningsfull som kampen om 1. og 2. plassen.

 

De fleste lagene ender opp lørdagen med å spille mellom 2 og 3 kamper hver. Hvilket betyr at de nå på 3 dager har spilt mellom 6-7 kamper hver. Det tærer på kreftene for de unge håpefulle, men jammen er det gøy!

Finaledag krever også sitt av de voksne. Plasseringskampene som ender uavgjort, ender oppi straffekonkurranse. Om noe mot formodning skulle tro at en breddeturneringer ikke betyr noe tar de fryktelig feil. Et brent straffespark kan virkelig sette selv den tapreste ut av spill og da er det godt og viktig med litt trøst av både medspillere og supportere.

 

De siste kampene lørdag er ferdig rundt klokken 18:30, så skal det medaljeseremoni og overrekkelse av pokaler. Om laget ikke nådde helt opp blant de 3 beste er det et annet insitament å spille for - nemlig Fair Play pokalen. Denne deles ut til det laget i hver klasse som bemerker seg etter Fair Plays retningslinjene.

Vi hadde for ordens skyld to av lagene som stakk av med denne pokalen. Vindbjart G11 og Torridal G12 Gratulerer til begge!

Torridal G12 løfter Fair Play pokalen!

 

Når lørdagen er på hell er det noen som haster seg til Hirtshals for å rekkekveldsbåten hjem mens noen blir igjen i Danmark. Disse lagene som velger å bli igjen har satt av søndagen til å skvise den siste saften ut av sitronen. De skal nemlig bruke dagene i Fårup Sommerland. Bare for å virkelig maksimere det sosiale utbytte denne reisen har bydd på.

Søndag, avreise fra Aalborg og Fårup Sommerland

Skolene våkner til liv og 08:30 henter bussene spillere, trenerne og leder på skolen. De fraktes inn for et siste måltid på arenaen. Bussene frakter de så videre til Fårup Sommerland.

Fårup Sommerland er et must for å oppleve for en gruppe som dette. Det er en svært populær fornøyelsespark som tilbyr et bredt utvalg av spennende attraksjoner, vannaktiviteter og underholdning for både store og små.

Fårup Sommerland er en perfekt avslutning på en perfekt helg!

 

Vi er på plass når parken åpner klokken 10:00 og blir værende fram til klokken 16:00 for å rekke båten hjem som går 18:15. Skagerak er bleket og overfarten hjem blir problemfri selv for de mest hardbarkede landkrabbene! Ankomst Kristiansand er 20:40 og det er en sliten gjeng som går i land.

Men nå er turen over og det har vært en fantastisk tur, både sportslig og sosialt.

Vi har hatt noen utrolig fine dager i nabolandet vårt med sol fra skyfri himmel under hele oppholdet. Bedre rammer kunne vi ikke drømt om!

 

Da ønsker vi å takke årets deltakere for en fantastisk tur, og på gjensyn til neste år!

Er ditt lag interessert i en prat om neste års Aalborg City Cup, så ta mer enn gjerne kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende cup-prat!

Skrevet av

Erik Løyning

Vi hjelper deg med sportsreiser!

Turnering, treningsleir eller andre reiser? Ta kontakt!