tilbake pil

Gimletroll til Idrætscenter Jammerbugt

Fredag 17. Mars møtte rundt 200 forventningsfulle gutter og jenter sammen med voksne trenere og ledere fra IK Gimletroll på fergeterminalen i Kristiansand.

Tid for avreise

Fredag morgen 17. Mars klokken 06:45 møtte rundt 200 (!) forventningsfulle gutter og jenter i alderen 12-17 år sammen med voksne trenere og ledere fra IK Gimletroll på fergeterminalen i Kristiansand. Det er tid for den årlige treningsleiren i Danmark!

Alle ikledd sin sorte klubbgenser var klar til å fylle de 4 bagasjecontainere som stod klar med bagger som inneholder alt som trengs for en langhelg i Danmark. Noen hadde pakket normalt, andre virket å ha som mål å være der i en uke. Likt for alle er at det er greit å slippe å ha med seg baggene inn på fergen!

Bagasjen innlevert og boardingkort utlevert. Tiden var inne for å gå ombord på for anledningen Color Line SuperSpeed 2, første etappen for reisen er i gang!

Danmark her kommer vi!

Litt urolig sjø etter vindens herjinger natten i forveien var ingen hindring! De aller fleste forble entusiastiske også på overfarten fra Kristiansand til Hirtshals. Og presis klokken 11:15 ankommer vi fiskerlandsbyen.

På kaien stod 4 busser fra Hirtshals Turistfart og ventet på oss. Disse var merket med Gimletroll og lagsnavn. Numrene på bussene samsvarte med numrene på containerne for å forenkle logistikken. Logistikk er en nøkkel med så mange personer på reise, og dette gjorde utpakkingen mindre kaotisk, og vi kom oss raskt inn i bussene som kunne legge ut på etappe to, de snaue 90 km til Fjerritslev, lengre syd i Danmark. Klokken er nå 11:30.

Ankomst Idrætscenter Jammerbugt

Klokken 13:00 svinger bussene inn på parkeringsplasser på Idrætscenter Jammerbugt i Fjerritslev. Her har sentersjef Søren og hans fantastiske kolleger gjort alt klart til vi kommer. På kjøkkenet står lunsjen klar til de sultne trollunger som nettopp har ankommet fra Norge. Deilige "frikadeller" (les: kjøttkaker) og en buffet du nesten ikke ser enden på er akkurat det vi trenger nå. Måltidet blir akkompagnert av informasjon fra senteret og klubben.

Sengestrekk og første trening

Etter lunsj ligger 200 sett med sengetøy klart på sengene. Nå kommer første prøvelse for gjengen når de nå skal utføre sengestrekk som bør gjøre Fenrik Berntsen fornøyd. Så vidt undertegnede vet så gikk det bra for alle! Vi har kun en time på oss før første trening sparkes i gang. Det skal være de første av mange.

Idrettsenteret vi bor på har 7 fotballbaner, en håndballhall, en svømmehall og en gymsal. Alle fasiliteter i umiddelbar nærhet til soverom og spisesaler hvilket gjør senteret svært godt egnet for treningsleir for alle typer idrett. Akkurat nå var det fotball som stod på agendaen og de seks første treningsøktene sparkes i gang allerede klokken 14:30 fredag ettermiddag. De kommende kamp motstanderne er studert, planen for kommende sesong er lagt. Nå skal jobben legges ned på gresset her i Danmark. Det skal terpes på taktikk og spesifikke situasjoner. Alle lagene har en klar plan og den skal følges til punkt å prikke.

Kampene sparkes i gang

Allerede klokken 17:30 på fredagen sparkes den første treningskampen i gang. Gutter født 2009 skulle få sin ønskemotstander Thisted på besøk. Laget som hadde slått de knepent på straffer i Nørhalne Cup i mai i fjor. Guttene hadde ekstremt lyst på revansje, men dessverre ble utfallet det samme denne gang, en jevnspilt kamp ender med knepent tap, som like godt kunne bikket andre veien.

Gutter født i 2008 skulle også få sin første kamp på fredagen. Randers Freja stod på andre siden, og de håndterte gressbanen hakket bedre enn våre gutter, og også her ble det tap. Samtidig på nabo banen spilte jentene født i 2006 og 2007 mot Randers Q, et satsings lag fra Randers bestående av spillere fra 8 lokale klubber. Men jentene fra Gimlekollen feide de av banen med en svært overbevisende 10-0 seier.

En lang dag går mot slutten

Det har vært en lang dag hvor deltakerne har vært tidlig oppe og masse aktivitet dagen igjennom, så når kvelden kommer og den deilige «aftensmaden» er inntatt kan man merke på hele området at roen begynner å senke seg. Klokke 23:00 - 16 timer etter at vi møttes i Kristiansand er det så og si helt stille her i Fjerritslev. Lørdag 18. Mars, er dagen med høyest aktivitetsnivå under denne treningsleiren. 13 treningsøkter og 9 kamper skal vi igjennom denne dagen. Vi starter med «morgenmad» også kalt frokost klokken 08:00, før morgen øktene starter. Dagens fem første treninger går av stabelen på likt klokken 09:00. Like etter skal Gimletroll-jentene født i 2009/2008 feie det lokale laget FIF av banen, klokken 09:45, før Guttene født i 2007 skal få matchet seg mot KFUM Aalborg. En jevnspilt kamp ender med tap, men med gode erfaringer å ta med seg hjem til Norge og inn mot seriestarten.

Klokken 11:15 skal førstereisjentene født i 2010 få kanskje sin tøffeste motstander så langt i dette fotballivet. Elitelaget Aab står på motsatt banehalvdel. Et lag som samler spillere fra hele Aalborg-regionen. De holder godt unna en stund, men det blir for tøft mot en knallhard motstander, som dessverre ender med et tap. I det sluttsignalet går på denne banen starter en ny kamp på en annen bane. De litt større jentene født i 2006 og 2007 skal prøver å revansjere tapet til 2010 jentene i denne kampen som går mot like gamle jenter fra Aalborg Boldklubb (Aab). Kampen er sjanserik og svært jevn. Det ender med en deilig 2-1 seier hvor seiersmålet kommer sekunder før sluttsignalet går og jubelen kan bryte løs!

Hjerte og lungeredningskurs

Inn imellom treninger, kamper og måltider skal klubbe ha stor honnør for fokuset som er satt på HLR-kurs. Etter anbefalinger fra Norges Idrettsforbund arrangerte de gjennom hele helgen 30 stk korte grunnleggende HLR opplæringssekvenser. Alle spillerne skal gjennom og det virket å bli veldig godt mottatt av både voksne og barn.

Alternativ trening og andre aktiviteter

Kamper og treninger går kontinuerlig gjennom dagen, i pausene velger noen lag å snøre på seg håndballskoene for å trene alternativt, andre har pakket med seg badetøy og velger å bruke noe av fritiden sin i bassenget, mens noen velger å ta turen til den lokale padelhalle for å kåre en gimletrollmester i padeltennis. Mot slutten av dagen samles alle de 200 reisende i gymsalen for en sosial samling i regi av klubbens administrasjon. Her blir det konkurranser og musikkbingo og kveldens store høydepunkt den årlige fotballkampen: Spillerne vs. Trenerne. Her står det mye prestisje på spill og spillerne ønsket nok å revansjere fjorårets tap! Men nok en gang ble trenerne for sterke!

Hjemreisedag, men også masse tid til trening

Søndag 19. mars er hjemreisedag. Treningsleiren nærmer seg slutten, det er likevel en lang dag vi har forran oss. Bussene henter oss ikke før klokken 18:45, så vi har nesten en full dag foran oss med «kun» 12 treningsøkter. Dagen starter klokken 08:00 med frokost, treninger fra 09:00-12:00 et lite lunsjopphold fra 12:00-13:30 før det skal trenes igjen fra 14:00 – 17:00. For noen ble de roligere i dag enn tidligere, hvilket er helt forståelig. Andre valgte å dra i gang en internkamp. de siste timene på treningsfeltet er unnagjort. De aller siste kreftene er tatt ut. Nå er vi i mål!

Verdien av å dra på tur sammen

31 treningsøkter, 12 fotballkamper, 8 måltider, totalt 1 600 porsjoner med mat er fortært. Spillerne er slitne, trenerne er slitne, alle er slitne. Felles for de alle er at de har hatt en fantastisk helg sammen. De har knyttet bånd internt i laget og på kryss og tvers av lagene. Trenerne fra de forskjellige lagene har fått tid til å snakke sammen, utvekslet erfaringer og tips seg imellom. Administrasjonen har fått vært med. Snakket, utvekslet og informert. Alle har de hatt det fint sammen. De har ledd med hverandre. De har trøstet de som har trengt det. Fra vårt ståsted kan ikke verdien av dette måles i penger. Det er vanvittig verdifullt på alle plan, og kanskje mest av alt – på det sosiale!

Vi vender nesa mot Norge igjen

Vi reiser fra Fjerritslev og Idrætscenter Jammerbugt klokken 18:45, 90 minutter i buss til Hirtshals. Fire busser og fire containerne står klar på terminalen. Bagasjen skal lastes på. Fergen går klokken 21:45. Vi kommer sent hjem. Veldig sent! 01:30 legger fergen til i Kristiansand. Beklager til alle lærerer for alle trøtte ungene dere får på skolen i dag. Men det er verdt det. Denne ene gangen i året. Det er ei av de gøyeste helgene i året. Både for elevene, for trenerne, for klubben og for oss i Portal Sport! Nå er vi hjemme. Det er godt å være på tur og det er godt å komme hjem – heldigvis!

Tusen takk for turen!

Det gjenstår bare å si tusen takk for en fantastisk flott tur! Det har vært en sann glede å få være med i fra planleggingsfasen til kartlegging og selve gjennomføringen. Tusen takk for at vi fikk være med å ta del i denne reisen sammen med klubben og dens flotte medlemmer. Tusen takk for at dere valgte å bruke akkurat oss til å hjelpe dere med dette! Det har vært en sann glede fra A til Å.

Tusen takk! - Reisehilsen fra Erik Løyning i Portal Sport.

Skrevet av

Erik Løyning

Vi hjelper deg med sportsreiser!

Turnering, treningsleir eller andre reiser? Ta kontakt!