tilbake pil

Sosialtur til Vennebu - april 2023.

Lørdag morgen 22. april våkner 13 spente jenter fra Torridals Jenter 2014 lag opp med litt større sommerfugler i magen enn ellers.

Det neste døgnet skal bli et innholdsrikt et hvor det store høydepunktet blir Trollaktiv Cup på Evje som avsluttes med overnatting på Vennebu ved Byglandsfjord.

Dette blir jentenes første overnattingstur i regi av fotballen. De har visst om turen en stund. De har gledet seg, men også vært spente. Men det er akkurat det dette handler om, utfordre komforten litt, tilbringe tid og skape gode minner sammen med lagvenninnene sine, så vil det resultere i en tur de kommer til å huske lenge, og kanskje livet ut!

Kjøreturen og ankomst Evje.

Etter frokost setter vi oss i bilen og kjører til Evje. Det er lørdag morgen ca. klokken 08:45. Første kampen begynner klokken 10:00 og det tar ca. 45 minutter å kjøre fra Torridal til Evje. Kjørerturen opp Setesdalen er en opplevelse i seg selv. Og vi ankommer Evje som er badet i sol. Her blir vi tatt imot av smilende dugnadsarbeidere som geleider oss fram til vår plass på parkeringen. En parkeringsplass som ligger rett ved banene og har stor kapasitet. Alt er perfekt!

Trollaktiv cup 2023

Vi skal spille 5’er fotball og har meldt på to lag. Disse registrerer vi i sekretariatet og får beskjed om når og hvor vi skal møte opp til første kamp. Informasjonen er en god fra høyttaleranlegget gjennom hele turneringen ledet av en artig speaker.  Av den grunn går også kamp avviklingen svært godt gjennom hele dagen. Kampoppsettet er også satt opp på en super måte hvor vi får to kamper ganske kjapt etter hverandre etterfulgt av en pause hvor vi kan handle i kiosken eller prøve noen av aktivitetene som er satt opp på området i regi av arrangøren og hovedsponsorene Trollaktiv.

Siste kampen er ferdig klokken 13:15. Da har vi møtt et lag fra Otra IL og 2 lag fra Lyngdal IL. Alle tre lagene er lag vi ikke møter til vanlig i serien så det var veldig gøy! Og nå er det tid for medaljeoverrekkelse som er veldig stas.

Kamp forberedelser for et av Torridals' to lag.

Avreise til Vennebu

Når gullmedaljen har fått plassen sin rundt halsen til stor applaus fra de fremmøtte foreldrene er gliset stort hos samtlige jenter. Det som venter de nå er en liten 15 minutters kjøretur videre opp dalen til Vennebu et lite leirsted som ligger like ved Byglandsfjord. Du kan lese mer om dette her

Men før vi går videre til det må vi få takke Otra IL og alle rundt Trollaktiv cup for en fantastisk turnering. Logistikk, gjennomføring og humør på topp blant alle vi traff på. Vel blåst!

Ankomst, innsjekk og «sengestrekk»

Rundt 13:45 ankommer vi Vennebu. Vi er 13 barn og 7 voksne. Jentene har pakket baggen sin med sovepose/sengetøy, pysj, toalettsaker, kosebamse, tøyskift og ikke minst solkrem. Sola steiker og stemmingen er på topp. Første prøvelse kommer når lakenet skal på. Men alle finner sin soveplass og får redd opp sengen sin slik at den er klar til natten.

På Vennebu ligger vi helt for oss selv med god boltreplass. Dette vil jentene ut å bruke. Ringspillet finnes fram, det samme gjør badminton racketene. Noen spiller fotball mens andre leker andre ting. Gøy er det for oss voksne å se den aktiviteten som bare oppstår. Mot kvelden går leken over i gjemsel. Vennebu er et stort hus men mange artige gjemmesteder.

Lek og morro på uteområdet på Vennebu

Fellesaktivitet: Pizzabaking

Når middagstid nærmer seg dele vi oss i 6 grupper á 1 voksen og 2-3 barn. Matvarene er allerede handlet inn og gruppene skal lage hver sin pizza som de skal servere til resten av gruppen. En god teambuildingsoppgave som både er morsom og sikrer oss en tiltrengt middag etter hvert. Her kommer det lekre varianter med både pepperoni, skinke, bacon og mengder med ost. Mens noen bare vil ha pizzabunn med litt ost på. Alle skal få lov til å lage sin variant og til sammen 7 pizzaer blir fortært i løpet av måltidet. Det vitner omen sulten gjeng.

God stemning på pizza-verkstedet. Trenere og spillere lager hver sin pizza som serveres til resten av gjengen.

Musikkbingo og kiosk

Etter pizza er det et lite 30 minutters opphold hvor de som vil slappe av gjør det og de som vil leke videre gjør det. Neste post på programmet er Musikkbingo klokken 18:30. Bingobongene er klar, Spotify-listen det samme, et utvalg med sanger jentene har hørt før skal strømmes ut av den medbragte høyttaleren. Og ja det blir god stemning! Allsang og dans de neste 45minuttene!

Musikkbingo ble en suksess med både allsang og dans

Når musikkbingoen er over, åpner den medbrakte pop-up kiosken! Her kan jentene veksle inn bonger i brus, chips og diverse søtsaker som er kommet i stand med veldig god hjelp fra lokale bedrifter. Det er en sjarm å se vurderingene som blir gjort og bruken av egne midler. Noen går all inn og bruker alt opp med en gang mens andre sprer handlingen utover hele kvelden.

Pop-up kiosken ble populært, med et rikt innhold var det vanskelig å bestemme seg for hva man skulle kjøpe.

Tannpuss og kveldsstell

Det som er sikkert er at det høye tempoet blir enda høyere med litt sukker innabords, de siste kreftene skal nå tas ut. Det har gått i ett i snart 12 timer. Tannpuss og kveldsstell er i følge programmet satt til klokken 20:45. De voksne lederne har liten tro på at det skal gå i orden. Men når det blir meldt at det er 5 minutter igjen til vi avslutter kvelden kommer alle jentene løpende inn og gjør seg klar til natten. De har tydeligvis gledet seg litt til å samles på hemsen.

Tannpussen unnagjøres og pysjen tas på. Kosebamsen får sin plass i sengen og alle er i seng til klokken 21:00. Det er satt av litt tid til prat og fnis og sprell. Men de første jenten sovner nok rundt 21:30 og de siste rundt 23:00. Freden senker seg over Vennebu og alle kan lade batteriene til morgendagen.

Inntak av godteri er aldri en genial idé, men det hører med på en lørdag og overnattingstur. energinivået før legging blir av den grunn relativt høy.

Søndag morgen - felles frokost

Morgenen starter 06:30, da er de første jentene våkne og klar for å starte en ny dag. Det fyres i peisen, kaffen settes på til de voksne og det er en forholdsvis rolig start på søndagen. Rundt klokken 08:00 starter tilberedelsene av frokost. Ferdig innkjøpt brød, pålegg, egg etc. tilberedes til et flott frokostbord som serveres klokken 08:30. Det er hyggelig å sitte samme og spise frokost hele gruppen samlet.

Det ble en god start på dagen med felles frokost

Utvask og Mesternes mester jr.

Etter frokost skal sengeplassene ryddes sammen og gjøres klar for utvask. Alt pakkes i bagger og settes på utsiden. Noen tar med seg alle barna ut og gjennomfører en junior variant av Mesternes Mester. Her blir det kims lek, idealtid, "2 minutteren" og telysblåsing alt til stor begeistring blant spillerne. De andre voksne blir igjen inne og vasker ut (utvask kan bestilles mot tillegg i prisen).

Mesternes mester junior. Instruksjoner gis. Trå opp på terassen nærmest mulig 2 minutter.

Grilling og hjemreise

Aktiviteten pågår fram til lunsjtider hvor grillen er fyrt opp. Vi får i oss litt mat som for anledningen er grillpølser i brød og lompe med diverse tilbehør. Det smaker godt og vi er begynner å bli klar for hjemreisen.

Ca. klokken 13:00 på søndag vender vi nesen hjemover den ca. 60 minutters kjøreturen til Torridal hvor jentene hører til.

Alle var vi enige om at vi hadde hatt en flott tur, både voksne og barn. Men vi kunne godt hatt en ekstra natt da det ble i korteste laget og vi hadde mer vi ønsket å få gjort. Så en helgetur hadde vært optimalt.

Grilling av pølser ble populært etter endt konkurranse og før hjemreise.

Aktiviteter vi kunne foretatt oss:

·        Rafting (Trollaktiv kun 8 minutter unna med bil)

·        Klatrepark (Trollaktiv)

·        Kano-/båttur (kanoer til utleie)

·        Minneralpark

·        Skogstur (Vennebu ligger i et skogsområde)

·        Bading

·        Fiske (fiskekort er inkludert i prisen)

Kontakt oss gjerne

Om du ønsker en lignende tur med ditt lag eller forening så syns vi det er veldig stas om du tar kontakt med oss. Det er helt uforpliktene og vi kan hjelpe dere med å organisere turen slik dere ønsker det.

Vi har avtale med stiftelsen Vennebu, samt lokale matvarebutikker og et matbestillingsoppsett som gjør at vi enkelt kan organisere innkjøp av mat for dere slik at det eneste dere trenger å gjøre er å svingen innom butikken på veien og plukke opp matvarene og tilberede dem selv. Alt kommer på en faktura fra oss.

Dette er et supert tilbud for barn fra 8 år og oppover. Vi er sikre på at dere kommer til å få et fantastisk opphold og bygge relasjoner og godt samhold blant både spillere og ledere. Vi står klar til å hjelpe dere med deres neste sosiale sammenkomst på denne fantastisk plassen Vennebu er!

Skrevet av

Erik Løyning

Vi hjelper deg med sportsreiser!

Turnering, treningsleir eller andre reiser? Ta kontakt!